Bronse til Norge i Filosofi-OL 2022!

Blant 88 deltakere fra 42 land fikk årets Norgesmester Sigve Wiedswang fra Stavanger katedralskole bronsemedalje i årets Filosofi-OL i Lisboa, det første som fysisk er avholdt på tre år. De to forrige foregikk på nettet.

Mer info og resultater fra årets filosofi-OL her.

Gratulerer først og fremst Sigve, og i tillegg hans dyktige hifi lærere Mie Hidle (hifi1) og Svein Arne Rørosgaard (hifi2). Se Stavanger katedralsskoles sak om medaljen her.

Svein dro på skolens regning sammen med Sigve til Portugal, og er her avbildet sammen med bronsemedaljøren etter avslutningsseremonien.

Hipp hurra for Sigve!

Her følger også Sigve og NM-sølvvinner Helene Pellicer-Ruud sine inntrykk fra mesterskapet:

OL i filosofi var en utrolig interessant opplevelse, ikke bare på grunn av de fengende foredragene og den utrolig vakre byen, men som følge av alle de forskjellige folkene som deltok. Jeg fikk møte folk fra Thailand, Nederland, UK, Frankrike, Argentina, Ungarn og USA (og naturligvis et utall andre steder). Satt i kontrast mot deres kulturer, begynte min egen norske identitet å falme i den selvfølgeligheten jeg vanligvis har tilskrevet den med. Jeg fikk høre om andre måter å leve, være, samhandle og forstå på – og det fikk mine venner også, delvis gjennom meg. Emnet for hele konferansen var “identitet”, og jeg fikk høre mye spennende om det, men det var nok min kulturelle identitet som utviklet seg mest, der den tilegnet seg enda sterkere forståelsen av å bare være en kulturell identitet blant mange, mange andre.

Hilsen Sigve Wiedswang

Jeg synes IPO var veldig gøy, mest på grunn av alle jeg ble kjent med. Det jeg likte best var nok kveldene, da det var middager og fritt til å snakke og bli kjent med folk. Jeg synes festene var kule og at det ble lagt godt til rette for å bli godt kjent med hverandre. De jeg ble best kjent med var fra Makedonia og Italia, ellers snakket jeg faktisk mest med portugiserne, de som var frivillige. Jeg likte veldig godt at de hadde mange som faktisk var fra Portugal siden det var gøy å kjenne noen som var derfra.Jeg synes mye av opplegget var interessant, det eneste litt negative var at man kastet bort mye tid på å vente…men ellers en veldig kul opplevelse!


Hilsen Helene Pellicer-Ruud, Nydalen vgs (Oslo)