Resultater e-OL i filosofi 2020

Kristina Røstad Rosenvold, Kristiansand katedralskole Gimle,  fikk i årets e-OL filosofi utmerkelsen Honorary Mention for sitt essay. Gull gikk til Singapore og Tyrkia. Elever fra 28 land deltok. Gratulerer, Kristina!

Les mer om e-OL 2020 her, og se den historiske oversikten over norske prestasjoner i filosofi-OL her.

Her er også Kristinas rapport fra olympiaden:

Rapport fra deltakelse i e-IPO Slovenia 28-31.5.2020:

Her er bare litt av tankene mine:

Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å bli med på eIPO selv om omstendighetene gjorde det vanskelig. Selv om arrangementet skjedde på nett, var det en gøy opplevelse. På grunn av det store mangfoldet av elever, fikk jeg høre flere ulike tanker og meninger rundt filosofiske temaer. Dette hjalp meg med å få et bredere perspektiv på filosofi. Forelesningene vi kunne høre på var veldig spennende og jeg lærte mye som jeg kommer til å ta med meg videre. I motsetning til å lære om filosofisk teori på skolen, hjalp dette meg til å forstå hvor viktig filosofi er i hverdagen og i sammenheng med hvilken tilstand verden er i nå. Tusen takk til alle som ble med for å gjøre dette mulig!

Kristina Røstad Rosenvold

Kristiansand katedralskole Gimle

1.6.20

Her er også årets NM-vinners inntrykk:

Jeg koste meg masse med de ulike webinarene og lærte utrolig mye. Det viktigste tror jeg allikevel var felleskapet jeg opplevde med noen av de andre deltakerne og at det gikk opp for meg at filosofimiljøet trolig er ett jeg ønsker å befinne meg i i studietiden og også senere i livet.Blant annet ble jeg god venn med Faruk fra Bosnia, som vant sølvmedalje, og gjennom dette vennskapet har jeg lært mye om hvilken retning jeg har lyst å ta når jeg skal velge studier.Alt i alt var det en lærerik opplevelse som absolutt ga mersmak.


Ingrid-Andrea GabrielsenKongsbakken vgs, Tromsø