Filosofi-OL 2021

Filosofi-OL gikk på nett, i år som ifjor arrangert fra Slovenia, og samlet elev-deltakere fra 42 land. Norgesmester Aslak Hellevik fra Elvebakken og Mikkel Grimstad fra Foss var årets norske deltakere, hvor både Aslak og Mikkel fikk utmerkelsen Honorary Mention for sine essays. Les essayene her:

Deres rapport følger under

Aslak Hellevik, Elvebakken vgs (Oslo):
Jeg er veldig glad for å kunne bli en del av et større filosofi-nettverk ved å delta på årets filosofi-OL. Jeg har snakket og diskutert med mange forskjellige folk med mange forskjellige utgangspunkter og synspunkter. Å diskutere filosofi med så kunnskapsrike og engasjerte mennesker har både tvunget meg til å utvide horisonten min, samtidig som jeg har fått venner over hele verden.

Jeg og en gruppe andre deltakere har også møttes online flere ganger utenom selve arrangementet, og planlegger å møtes jevnlig fremover for diskusjon og samtale. Pandemien satte ingen stopper for at vi kunne bli kjent med hverandre, og vi håper på å kunne å møtes i virkeligheten en eller annen gang når den er over.

Aktivitetene og foredragene var også veldig engasjerende og interessante, det er ikke hver dag man får ha en filosofisk samtale med Peter Singer og Noam Chomsky!

Arrangørene gjorde en svært god jobb med arrangementet, som var preget av god stemning fra alle kanter. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med å ha vært med!


Mikkel Grimstad, Foss vgs (Oslo):
Jeg synes det var overraskende bra opplegg til å være på nett.
Det jeg var med på synes jeg var ytterst interessant, spesielt diskusjonsdelen synes jeg var givende. Spørsmålsrundene med Michael Albert og Peter Singer var spesielt spennende..

Selve skrivingen gikk også veldig bra, funka godt med zoom + eksamen-nettsiden. Så godt som umulig å jukse, som ga den betryggende følelsen av at alle har samme utgangspunkt.

Alt i alt bra opplegg! Håper likevel på en fysisk tilstedeværelse neste år:)